понедељак, 10. октобар 2011.

Упутство за путнике намернике

Ако сте се нашли на улазу  у школу, само идите десно и степеницама и десно. Са ваше леве стране, на крају ходника, налазе се врата. Не куцајте, само уђите. Добродошли.
Ако сте се нашли негде на Селтерсу, само крените путем за Аранђеловац. Код броја 339 застаните, уђите, скрените десно и степеницама и десно. Са ваше леве стране, на крају ходника, налазе се врата. Не куцајте, само уђите. Добродошли.
Ако сте се обрели у центру наше вароши, узмите аутобус 4 и питајте возача где да сиђете да бисте стигли до школе. Или уђите у аутобус за Велику Иванчу и сиђите код расадника. Онда се мало вратите, до броја 339. Ту застаните, уђите, скрените десно и степеницама и десно. Са ваше леве стране, на крају ходника, налазе се врата. Не куцајте, само уђите. Добродошли.
Ако сте на путу и пролазите кроз Београд, не оклевајте да на малој Ластиној станици купите карту за Младеновац (аутопутем). Аутобус ће вас довести до центра вароши. Узмите аутобус 4 и питајте возача где да сиђете да бисте стигли до школе. Или уђите у аутобус за Велику Иванчу и сиђите код расадника. Онда се мало вратите, до броја 339. Ту застаните, уђите, скрените десно и степеницама и десно. Са ваше леве стране, на крају ходника, налазе се врата. Не куцајте, само уђите. Добродошли.
Ако сте се неким случајем обрели у Бечу или Будимпешти, само седите у воз за Београд, сместите се удобно, извадите књигу и наочари ако их носите. Сместите се још удобније и читајте. Пред вама је дуг пут. Кад се већ једном нађете у Београду или у Софији или у Скопљу, одвајајте с времена на време поглед са књиге коју читате. Чекајте да воз уђе у станицу Младеновац, а онда узмите свој капут и одатле махните домалопређашњим сапутницима. Узмите аутобус 4 и питајте возача где да сиђете да бисте стигли до школе. Или уђите у аутобус за Велику Иванчу и сиђите код расадника. Онда се мало вратите, до броја 339. Ту застаните, уђите, скрените десно и степеницама и десно. Са ваше леве стране, на крају ходника, налазе се врата. Не куцајте, само уђите. Добродошли.
Ако сте веома, веома далеко, на неком другом континенту на пример, до Београда ћете морати авионом. Од аеродрома онда позовите такси или уђите у аутобус број 72 ако немате много пртљага. Идите до Ластине станице. Тамо купите карту за Младеновац (аутопутем). Аутобус ће вас довести до центра вароши. Узмите аутобус 4 и питајте возача где да сиђете да бисте стигли до школе. Или уђите у аутобус за Велику Иванчу и сиђите код расадника. Онда се мало вратите, до броја 339. Ту застаните, уђите, скрените десно и степеницама и десно. Са ваше леве стране, на крају ходника, налазе се врата. Не куцајте, само уђите. Добродошли.
Ако имате срећу да похађате Основну школу "Коста Ђукић", за вас је овај пут краћи, карта јефтинија, могућност погрешног скретања незнатна. Не прете вам олује над Пацификом, гумидефекти, изненадне болести и слабости које путника понекад снађу и зауставе на путу. Осим тога, већ самим тим што сте ту где јесте и што сте то баш ви, ослобођени сте свих царинских прописа и других административних препрека. Овде, у картотеци, већ спремна на вас чека чланска карта са вашим именом и списком књига које ћете сасвим сигурно ускоро позајмити. Искористите ту своју јединствену срећу. Добродошли.

Нема коментара:

Постави коментар